Login

Vi har desværre tekniske problemer. Din formular er ikke modtaget. Vi undskylder og beder dig om at prøve igen senere. Detaljer: [details]

Download

Register

Vi har desværre tekniske problemer. Din formular er ikke modtaget. Vi undskylder og beder dig om at prøve igen senere. Detaljer: [details]

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har desværre tekniske problemer. Din formular er ikke modtaget. Vi undskylder og beder dig om at prøve igen senere. Detaljer: [details]

Download

Thank you for your interest

You now have access to Mobile robotter fra Omron sikrer VOLA Automatiseringsprisen 2020

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Mobile robotter fra Omron sikrer VOLA Automatiseringsprisen 2020

Armaturproducenten VOLA modtog den 9. september DIRA's Automatiseringspris 2020 for sin flåde af foreløbigt ni mobile robotter i montagen. Bag såvel robotter som det unikke flådestyringssystem, der kontrollerer robotterne, står Omron.

Nordeuropas mest ambitiøse projekt inden for mobile robotter blev den 9, september 2020 på Automatik-messen i Brøndby hædret med dette års Automatiseringspris, der uddeles af robotnetværket DIRA.

Prisen gik til armaturproducenten VOLA, som tidligere på året implementerede en flåde på foreløbigt ni Omron LD mobile robotter i montagen på sin topmoderne fabrik i Horsens. Her har robotterne været med til at nedbringe gennemløbstiden fra op til 42 dage til bare én dag.

Samtidig har VOLA's nye mekaniske kolleger fjernet 75 procent af de tunge løft i produktionen.

"Vi er enormt stolte over, at VOLA har vundet Automatiseringspris med vores robotter og styringssystem. Det er et stort klap på skulderen til både os og VOLA, som helt open minded har lagt deres produktion i vores hænder," siger Thomas Jansen, der er Area Sales Manager i Omron.

Imponerende, inkluderende og inspirerende

I sin bedømmelse lægger DIRA's dommerkomité vægt på det faktum, at projektet er 'imponerende', 'inkluderende' og ikke mindst 'inspirerende'.

Blandt andet fordi Omron-robotterne i kombination med et moderne højlager har sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktionen. Automatiseringen gør, at VOLA i praksis har et one-piece flow og derfor kan levere produkter ud af huset samme dag, som bestillingen kommer.

Netop det unikke højlager i kombination med muligheden for hurtig omstilling gør VOLA's nye setup til Nordeuropas mest ambitiøse projekt inden for mobile robotter.

"Vi er i samarbejde med VOLA og vores samarbejdspartner Cestek lykkedes med at implementere noget, der ikke er set før. Det giver os blod på tanden og mod til at forfølge større og endnu mere avancerede projekter i fremtiden," siger Thomas Jansen.

Unikt flådestyringsstystem

Det er robotternes opgave at transportere komponenter og færdige emner frem og tilbage mellem højlager og montageafdeling på VOLA's fabrik i Horsens, der for nyligt er blevet udvidet med 4.000 ekstra kvadratmeter.

Robotterne kommer med et unikt flådestyringssystem, Omron Entreprise Manager, der ligesom et kontroltårn i en lufthavn sørger for en glidefri afvikling af trafikken. Systemet sørger således for at fortælle de enkelte robotter, hvor de skal køre hen og hvornår, og hvornår det eksempelvis er tid til opladning af batteriet.

Samtidig er fabrikken så vidt muligt designet med hensyntagen til robotterne - eksempelvis i form af rigeligt plads rundt om montagebordene og gangarealer til medarbejderne langs kørebanerne, så robotter og mennesker ikke går i vejen for hinanden.

De foreløbigt ni mobile robotter hos VOLA skal efter planen suppleres af flere robotter i fase to af projektet. Dermed bliver installationen et af de suverænt største projekter af sin art i Nordvesteuropa.

Kontaktinformation

Anders Jessen, Nordic Marketing, Omron: +45 20 48 28 62 / anders.jessen(at)omron.com

Følg Omron Industrial Automation på LinkedIn